aamandaaspequist

Onsdag...

Publicerad 2011-04-27 20:59:42 i Vardagsliv,

Hej igen på väldigt länge. Gud vad lat jag har blivit...
Påsken är avklarad och allt är fint. God påskmat och härlig underhållning från Niklas, son till en vän till min mormor och morfar. Det sjöngs och levde och hade sig och det var bland det roligaste på länge.
I söndags blev det en spontangrillning hos Lina och Jimmy, blev att vi sov över där och i måndags var vi alla i Kalmar hela dagen. Mysig "familjedag".
Igår hände inget särskilt alls när jag tänker efter, eller jo, en mysig ridtur på pollan ihop med Lina och hennes kuse. Idag har jag varit duktig och tvättat allt vi har här hemma i lägenheten! Phu! Plus att Martina och Therese har varit här och vi har jobbat med projektarbetet som ska redovisas på torsdag nästa vecka! Skönt att få det överstökat, men det var såklart jättemysigt att de kom!
Nu ska jag och darlingen äta lite mat! Trött och imorn vankas det körlektion på förmiddagen så då gäller det att vara utvilad och på hugget!
Ha en finfin kväll!
Kram♥

Välkommen påsklov!

Publicerad 2011-04-21 20:19:11 i Vardagsliv,

Då var det efterlängtade påsklovet här! Åh så skönt det ska bli att slappa lite. Hoppas såklart på fint väder så det går att vara ute. Jag är nöjd med mig själv idag, jag har avklarat två större prov på mindre än en vecka och fått bättre resultat än väntat!
Ikväll blir det grillning med familjen, det doftar underbart från grillen! Imorn väntar en lugn dag då jag ska göra precis vad jag vill, och den avslutas med middag hos farmor och farfar, mysigt!
Påskafton är det tänkt att jag ska spendera hos mormor och morfar, medan Fredrik ska vara hos sina föräldrar och kommer till mig senare på kvällen. Hoppas på många påskägg och mycket godis ;-)
Nu blir det god grillad mat och ett glas rött!
Ha en fortsatt trevlig kväll.
Kramar♥

Trött och huvudvärk

Publicerad 2011-04-17 21:01:41 i Vardagsliv,

God kväll söndag!
Här sitter nu en trött och sliten Amanda och försöker skriva något vettigt.
Den här veckan har varit lite halvtuff. Nationellt prov i Svenska B och ett prov i en annan kurs.
Helgen har varit lugn och skön. Trerättersmiddag hos Eva och Bosse med Lina och Jimmy. Jättetrevligt, jättegod mat och jättegoda viner!
Förrätt: Kräftsoppa alá Bosse med en bit bröd till
Varmrätt: Stekt fläskfilé, ugnsstekt potatis, svampstuvning och sallad
Efterrätt: Cheesecake med rom-marinerade bär och kaffe
Supergott alltihop!
Idag fick jag sovmorgon och när jag vaknade så hade darlingen gjort frukost med havregrynsgröt, ägg, smörgås och massa annat gott. Tack F! Skulle ha träffat Anna men det gick inte som planerat. Så jag åkte hem och träffade mamma och pappa lite och tog hand om min älskade häst, sen åkte jag tillbaka hit till Fredrik och tänkte spendera natten här. När jag kom hit tog vi en promenad i det härliga, soliga och varma vädret, köpte varsin glass och satte oss i stadsparken och njöt av solen till max!
Nu har vi ätit och sett en film, snart dags att sova och försöka få bort den attans huvudvärken som sakta krupit på ikväll. Usch!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kramar♥

Hemma hos oss

Publicerad 2011-04-14 21:31:34 i Inredning,

'
Den lilla lilla pyttelilla hallen vi har. Ursäkta att bilden är åt fel håll...
l
Även denna felvänd. Också en liten del av hallen.
Liten del av matrummet. Matmöbeln kommer ifrån min gammelmormor
och gammelmorfar, den var träfärgad från början.
En till liten del av matrummet, även detta skåp kommer från gammel-
mormor och gammelmorfar.
Ännu en liten del av matrummet.
Det pyttelilla badrummet.
Hej hopp!
Här är lite halvbra bilder av delar av vår lilla lägenhet. (ursäkta att det är lite rörigt) Finns mycket som jag/vi vill göra om, bland annat badrummet och golvet i hallen och matrummet. Vi gillar inte riktigt den bruna färgen...
Men det får gå så länge, vi trivs ju väldigt bra i vilket fall!
Kommer lite bilder senare på sovrum, kök och tv/vardagsrum.
Nu ska vi duscha och krypa ner i sängen och titta på film.
Sov gott!
Kram Manda

Din sko? Min sko!

Publicerad 2011-04-10 19:57:15 i Vardagsliv,

Köpte de här underbara skorna igår på Din sko. Älskar den söta spetsen baktill!

Helgen har varit en mysig sådan. I fredags låg jag hemma i migrän och trodde att min skallelutt skulle sprängas. När det hade lagt sig gick jag till stallet och skulle ta hand om hästarna, och insåg då att vi hade strömavbrott på grund utav den fruktansvärda blåsten! Fick gå mad pannlampa när jag skulle mocka i syrrans, hästs box. Måste ha sett rätt kul ut. Väl hemma igen så hade hela familjen samlats, med pojkvänner och allt och fortfarande ingen ström. Så det fick bli en pizzakväll.

Igårmorse gick jag upp och tog ut hästarna och gjorde klart allt för att sen springa hem och packa ut i bilen för jag och darlingen skulle hem till den lilla staden. Gick på stan en sväng och gick lite ärenden. På kvällen kom svärmor och svärfar för att äta med oss, vi hämtade mat ifrån den nya sushiresturangen som öppnade nu i veckan, Verkligen att rekommendera!

Idag har jag hunnit med en del! Gick upp vid åtta och tog en lång dusch för att sedan träffa svärmor och gå till kyrkogården, sen stannade jag och hjälpte henne att städa i butiken. I eftermiddag har vi varit på kalas hos min kära svåger Palle som fyller 31 på onsdag. Mycket trevligt kalas! Nu ska jag plugga lite och sen ska vi köra en favorit i repris och hämta sushi ikväll igen ;-)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Puss och kram!


Hej och hå!

Publicerad 2011-04-06 22:10:19 i Vardagsliv,

Frukt och ljusmys igår eftermiddag innan darlingen kom hem.
God kväll onsdag!
Idag har det varit en händelserik dag. I förmiddags åkte min lilla klass på fyra personer till Krungårdsskolan för att träffa en förskoleklass, och hålla en liten teater och prata om mobbning och den gyllene regeln med dom. Det gick jättebra och vi är nöjda!
Jag har inte varit den piggaste i eftermiddag men det får gå ändå. Jag har i alla fall varit duktig och pluggat Naturkunskap B, Historia A och även på körkortet.
Efter vi ätit lite här hemma i skogen så såg vi att hästarna rusade som skogstokiga i hagen och de höll på ett tag innan vi tyckte att det blev konstigt, vi trodde först att de bara busade men buset blev till allvar. Jag fick slänga på mig jacka och skor och springa ner till hagen för att försöka få stopp på dom vilket jag till slut fick, av någon konstig anledning. Hästarna var genomsvett så när mamma sen kom så fick vi tag i dom och gick en promenix med dom för att de skulle få lugna ner sig. När vi kom in i stallet så bytte vi täcken och lindade benen på dom och gjorde i ordning allt och gick sen fem minuter till. Sen fick de sova. Så vi hoppas att de inte har tagit någon skada av detta så de slipper ha ont. Vi tror att det är den lilla islandshästen som har lite hingstfasoner för sig och ska visa vem som bestämmer i hagen. Hoppas att det inte händer igen!
Nu ska jag dricka kaffe, duscha och krypa ner i sängen och ringa till min älskling♥
Natti natti♥

Godnatt måndag och välkommen tisdag!

Publicerad 2011-04-04 23:08:15 i Vardagsliv,

Jag och Fredrik från Latitud 57 i somras. Längtar något så fruktansvärt tills
sommaren kommer. Vill ha nu!!

Jaha och då hade det gått lång tid sen sist i alla fall! Fy på mig!
Jag vet inte varför det blir såhär. Vill så gärna skriva ofta med kvällarna blir så sena, precis som nu.
Helgen har varit lugn och skön. Fredrik har dock inte varit den piggaste, visdomständer som trasslar. Men han är på bättringsvägen nu så det är skönt! Vi hade lite besök i lördags av Lina och Jimmy och Tobias och Julia. Vi spelade Kineckt, vilket var superkul och man blev jättetrött! Måste göras om!
Igår hade vi en riktig slappsöndag, sovmorgon, mysfrukost, promenad, filmmys och sen hem till mig för att tillbringa kvällen i stallet med hästarna, och jag tror att jag njöt mer av det än vad F gjorde. Hihi...
Idag fick vi våra studentmössor! Jippi! äntligen ett steg i rätt riktning, MOT STUDENTEN! Längtar ihjäl mig snart!
Dessutom började de nationella proven i Svenska B idag, den muntliga delen och jag hade sån "tur" att jag fick hålla i mitt tal idag, vilket gick bättre än jag hade trott! Skönt att ha det överstökat.
Ikväll kom Pippis ägare hit från Norge och ska imorn ta hem sin skatt igen efter att hon varit hos oss en tid. Vi kommer sakna dig Pippi, men jag vet att hon kommer få det jättebra med sin Caroline.
Nu ska jag sova!
Natti natti.
Kramiz♥

Om

Min profilbild

Vardagsliv med Amanda!

Hej! Kul att Du hittade hit! Här får Du följa mitt vardagsliv som mestadels innehåller hästen, familjen, jobb och inredning. Jag är för det mesta glad och ser på livet med positiv blick! Hope you like it:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela