aamandaaspequist

Hem ljuva hem...

Publicerad 2011-01-31 21:10:14 i Vardagsliv,

Sitter nu i soffan hemma i skogen i soffan med mamma och pappa och tittar på familjen annorlunda, länge sen? Ja. I och med att jag praktiserar i Oskarshamn nu så blir det att jag bor där ganska mycket. Vilket jag inte har något emot, men så klart att jag saknar mamma och pappa lite också... Men nu saknar jag Fredrik något så grymt mycket i stället. Ska dit imorn igen så jag får klara mig.
Helgen har flutit på bra, jobbade i Lördags och middag hos svärföräldrarna, mysigt! Och i söndags fick  vi besök av Lina och Jimmy så för Moi och Lina blev det en promenad i solskenet. Det är så skönt att solen äntligen tittar fram♥ Efter promenix pch fika bar det av på kalas till min svåger och hans sambo som fyllde 28 år, Grattis Ida! Sen följde jag med svärmor till LillaG för att städa lite.
Idag har jag varit på praktiken och i köket för första gången en hel dag. Mycket roligt!
Nu ska jag se på "spårlöst" och plugga lite.
Ha en fortsatt mysig kväll!
Kramiz♥

Lördagsmys....<3

Publicerad 2011-01-29 19:04:01 i Vardagsliv,

Min darling var lite trött idag och han önskade Scones när jag kom hem från jobbet,
så jag fick ta fram min köksbibel "A piece of cake" och svänga ihop en sats bröd. Snabbt och enkelt!

Idag har jag jobbat på LillaG vilket var jätteroligt. Träffade frisören som ska göra min frisyr till balen och även Fredriks mormor som idag sa att hon ville sy min klänning! Yes!!! Åh vad glad jag blev när hon sa ja!! Tack Helene♥
Nu har vi varit och handlat och nu ska vi åka till svärmor och svärfar och äta middag i myskläder... Lärdagsmys...♥
Trevlig kväll!
Kramar

God kväll Fredag!

Publicerad 2011-01-28 16:59:33 i Vardagsliv,

Idag har det varit en lugn dag. Började med praktiken lika roligt som vanligt och jag fick gå tidigare idag så jag har tagit det lugnt i lägenheten, druckit gott kaffe och tittat på unga mödrar. jag har pluggat lite också faktiskt... Nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem så vi kan åka hem till mamma och pappa... Ha en bra kväll!
Kramar♥

God kväll onsdag!

Publicerad 2011-01-26 19:19:32 i Vardagsliv,

De första dagarna på Hotell Post har gått jättebra! Jag har träffat många härliga människor som är lika pratglada som jag, vilket är ett STORT plus! Ett annat plus är att jag får äta hotellfrukost varje dag, och det är inte fy skam;-)
Nu ska jag packa i ordning skolväskan för imorn bär det av till plugget... inte det roligaste men det får gå ändå.
Min darling är och handlar nu så jag passar på att titta in här en snabbis och skriva några rader, när han kommer hem så ska vi laga mat och krypa upp i soffan och se ett avsnitt av underbart charmiga "Solsidan". Efter det blir de en dusch och sova. Så jag säger God Natt nu:-)
Kramiz♥

Tack för denna helg!

Publicerad 2011-01-23 23:07:10 i Vardagsliv,

Ja vad säger man? En lugn helg som bestått av en runda på stan, lunch hos "svärmormor", eftermiddagsmys och en god, sen middag i lördags. Idag har jag varit i Kalmar en sväng med mamma och pappa vilket var mysigt, sen en handbollsmatchen på tv som var jättespännande!!! och det bästa av allt, Sverige vann!! Efter det en sväng till hästarna och pyssla om dom lite. Låter som om jag varit jättestressad men det har jag inte :-)
Och nu har jag fixat, donat och förberett inför morgondagen då jag börjar min 4 veckor långa praktik på Hotell Post i Oskarshamn. Önska mig lycka till!
Puss och Kram♥

Kurerar mig...

Publicerad 2011-01-21 13:24:53 i Vardagsliv,

Kaffe och glass är gott när man har ont i huvudet...

Då var det fredag och jag mår inte så mycket bättre... Huvudet dunkar som om det sitter någon och spelar trummor där inne så den lilla ärtan dunsar fram och tillbaka, upp och ner... uscha!
Men ligger i soffan och dricker kaffe och petar i mig lite glass och hoppas på att det snart känns bättre. Visst glass kankse inte är det bästa att äta men det är gott och man får faktiskt äta glass när man är sjuk, så det så! Kan rekomendera den här från Haägen-Dazs - Strawberry Cheescake, jättegod!
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen försöka sova lite till...
Puss♥

Baka, fika, jobba!

Publicerad 2011-01-16 21:40:21 i Vardagsliv,


Idag har vi haft finbesök av mina svärföräldrar och "svärmormor".
Var uppe tidigt och bakade Cupkakes som ni ser på bilden, de var uppskattade
även i det här sällskapet;)

Som sagt, fika på förmiddagen och sen iväg till affären med svärmor för att hjälpa henne att dra igång ommöbleringen, blev där från ca 13.00-20.30, riktigt roligt faktiskt, mycket skoj och skratt:)
Så tack alla för en trevlig dag! Nu ska jag krypa ner i soffan med min älskling och avnjuta en mysig film och en god kaffe♥

Myspys.....<3

Publicerad 2011-01-15 19:14:33 i Vardagsliv,

Jag vill ha vår... nu helst... Men jag får väl lugna mig:)
Tittade igenom bilderna jag hade i datorn och hittade bilder på min
gamla häst Butte... han ser lite ovårdad ut på bilden men han, som
många andra hästar tycker om att rulla sig på marken:) Saknar honom
grymt mycket.....<3


Idag har varit en händelserik dag, först upp och ta hand om hästarna, sen hem och duscha och packa för att sen åka till stan. Kom in i lägenheten och hittade två goa slaffshögar, Jimmy och Fredde. Gick sedan på stan en stund och träffade svärmor pratade lite med henne. Hon, svärfar och "svärmormor" kommer och fikar här imorgon förmiddag, och eventuellt Ia en sväng oxå:) Så nu ska jag sätta igång och baka mina cupcakes igen så jag har något att bjuda på härskapet på! Efter det kom jag hem igen och försökte sätta fart på slas-hasarna eftersom vi skulle åka till Kalmar och hämta Lina och sen en sväng till Ikea. Och till slut kom vi iväg! Hämta Lina, lunch på McD och sen Ikea! Hittade nästan allt vi skulle ha. Och nu är vi hemma igen och tar det lugnt och myser...♥ Bäst av allt♥

Kaffe<3

Publicerad 2011-01-11 21:55:11 i Vardagsliv,

Nu har jag gjort kaffe till mig och  mitt ♥, mycket gott om jag får säga
det själv!
Tillagning (4 koppar)
2 mått vanligt kaffe
2 mått smaksatt kaffe (smörkola)
Lite skummad mjölk
Pyttelite socker (annars blir det för sött)
En nypa kanel till garnering

Idag började skolan igen efter ett välbehövligt jullov, vilket inte är det roligaste men det är skönt att komma in i de gamla rutinerna igen. Eller? Jaja jag får försöka se det positiva:)
Skulle varit i basängen på Arena med svärmor ikväll mellan 19 och 20 men det var inställt, tråkigt nog. Så det får bli nästa vecka i stället. Men i stället fick jag en mysig middag med Fredrik, som blev taccos!
Vi har varit duktiga och tvättat idag oxå! pluspoäng till oss!
Nu när vi har druckit upp vårt kaffe så ska vi duscha och sen krypa ner och titta på en mysig film♥
Puss och natti♥

Cupcakes!

Publicerad 2011-01-10 21:57:41 i Vardagsliv,

Mina vita och rosa cupcakes blev snabbt populära hos familjen! Eller mina och mina, receptet är från Leila Lindholms
Mina vita och rosa cupcakes blev snabbt en favorit hos faliljen! Eller
mina och mina, receptet är från Leila Lindholms "a piece of cake" :)




Glada dag!

Publicerad 2011-01-10 14:16:40 i Vardagsliv,

Ni ska bara veta vad glad jag blev igår kväll när mitt ♥ Fredrik kom efter mig hem och sov hos mig! Och genast blev dagen mycket bättre! Fick en myskväll med en film och få somna i hans famn, bäst<3
Idag gick jag upp tidigt och släppte ut hästarna och senare hjälptes mamma och jag åt att göra i ordning allt där, och nu är hon på jobbet. Är ensam hemma nu och tänkte plugga lite. Sen vid tre kommer mormor med de ingredienserna som fattas till mina cupcakes som jag tänkte baka sen. Jag har aldrig gjort det innan så jag hoppas att det blir bra! Receptet kommer från Leila Lindholm. Om jag hinner ikväll så ska jag lägga upp det och förhoppningsvis en bild på resultatet:)
Puss så länge♥

God kväll söndag!

Publicerad 2011-01-09 18:42:28 i Vardagsliv,

Usch, hatar söndagar... även att jag är ledig i morgon med så är det en jobbig dag...
Igår var de lite fest hemma hos Darlingen och mig och det var jättekul, finbesök från Kalmar! Somnade runt 5 på morgonen och sov till 10 tror jag, så i kväll ska jag försöka sova tidigt:) En brunch på Nilsons fick det bli för vi orkade inte handla och äta hemma, men det gick lika bra det! Sen har vi bara slappat och suttit och pratat hela eftermiddagen, om allt mellan himmel och jord. Sen bar det iväg hem till skogen för att plugga... Usch... hatar att plugga...
Får leva på att gårdagen var toppen=)
Puss!♥

God dag Fredag!

Publicerad 2011-01-07 14:38:41 i Vardagsliv,

Idag gick jag upp vid 6.15 för att släppa ut hästarna, gick sen hem för att sova en stund till eftersom jag sovit så dåligt... Nu har jag varit i stallet och mockat och allt. Morbror Thomas kom och skulle ha transporten som var rejält insnöad, men med lite hjälp av farfar och hans traktor så gick allt som på räls!
Nu blir det en varm dusch och vänta på Fredrik som kommer och sover här i natt♥
Blir Grekisk pyttipanna ikväll, mmmmm min favvo!
Puss så länge!

En mycket lyckad dag!

Publicerad 2011-01-06 23:45:10 i Vardagsliv,

Idag har vi hunnit med en del. Jag fick sovmorgon idag igen eftersom det blev så sent i natt, vilket jag är glad för! Fick jättehärlig frukost av mamma och pappa med äggröra, bacon, sill, macka och massa gott! Tack hörni♥ Efter det gick jag till stallet för att ge hästarna lunch, mocka och fixa mat och allt som hör till. Mormor och morfar kom en sväng och lämnade min nya ridhjälm som jag fått av dom i julklapp, Tack! Den blev snabbt invigd och Buz och jag galopperade i den djupa snön så det yrde, Härligt vill jag lova!
Nej nu ska jag läsa lite Naturkunskap B och sen sova...
Ensamt här utan min F....♥
Natti Natti....
Puss

En lång dag....

Publicerad 2011-01-06 03:27:56 i Vardagsliv,

Det blev en väldigt lång dag som snart ska avslutas. Men jag har hunnit med en del; sovmorgon, brakfrukost, Kalmar med Ila och en shopping och fika-träff med Nettan, vilket jag gillar starkt! Sen skulle vi åka hem till Oskarshamn och hämta Jimmy men han ville inte följa med så vi fick åka utan honom för att senare få åka tillbaka igen efter att ha skjutsat Ilas föräldrar till Blomstermåla. Men inte nog med det så blev det att åka och hämta Farbror med fru igen och det resulterade i att jag är hur trött som helst och vill sooooova! Så.... God Natt....<3

Välkommen onsdag!

Publicerad 2011-01-05 12:33:06 i Allmänt,

Att ta sovmorgon när man har jullov är faktiskt helt okej:)
Laddar nu för en tur till Kalmar med Ila...Mysigt...
Så snart kommer hon och hämtar mig och har då F<3 med sig så jag får träffa honom innan vi åker. Det är faktiskt rätt trist att vara hemma ensam utan honom... Igår pratade vi om något som jag aldrig trodde jag skulle ens få chansen att diskutera med honom, men vi vill ha en liten bebis, en liten råtta, av alla djur så en råtta... Fast det är ju inget bestämt men det har kommit på tal i alla fall och bara det är ett stort plus!
Nej nu ska jag fortsätta äta min frukost och läsa en bok som vi fått från skolan "Fem år av ditt liv" av Barbro Goldinger och Gunilla Magnusson. Den är ganska spännande faktiskt, ingen roman men en intressant faktabok. Den handlar om barns utveckling under åldersperioden 7-12 år!
Puss<3

Om

Min profilbild

Vardagsliv med Amanda!

Hej! Kul att Du hittade hit! Här får Du följa mitt vardagsliv som mestadels innehåller hästen, familjen, jobb och inredning. Jag är för det mesta glad och ser på livet med positiv blick! Hope you like it:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela