aamandaaspequist

All by my self...

Publicerad 2011-09-30 20:47:26 i Vardagsliv,

Vad tråkigt det är att jag inte kan rotera bilden... Men så är det. På
denna plats åt jag min frukost, kan jag få göra det varje dag? Iallafall
när vädret tillåter?

Här är mitt fredagsmys, Brieost med marmelad gjord på bl.a. jordgubbar
och chili (jättegod) Brödchips, kryddade med flingsalt och svartpeppar och
ett glas rött...(vet inte hur kombon med rödvin är, men jag tog lite av vad jag
tycker om så det blir nog bra;-)
God kväll fredag!
Sitter ensam ikväll, med två hårbollar som sällskap, rätt skönt faktiskt. Än så länge iallafall. Mamma och pappa är iväg på Öland med kompisar, och syrran är med Ida. Så det är bara jag och hundarna kvar.
Dagen har bestått av sovmorgon, frukost ute i skogen, jobb och stallet.
Nu ska jag krypa upp i soffan, titta på det sista av Idol, och fredagsmysa!
Ha en fin kväll!
Kram♥

Underbara höstväder!

Publicerad 2011-09-29 13:01:51 i Vardagsliv,

Mitt goa, älskade hjärta!

God middag och välkommen torsdag!
Idag var jag duktig och gick upp vid 8 för att gå ner till Buzan, tänkte rida men hon är fortfarande ömsig i fötterna så hon får vila idag. Men tog in henne och pysslade lite såklart!
Nu har jag varit duktig och gjort lite sånt som är så otroligt skoj! Kan ni gissa vad? Jo: Plockat ur och i diskmaskinen, damsugit tagit hand om lite tvätt. Bra va?=)
Nu tänkte jag plugga lite innan det är dags att dra sig mot jobbet för att jobba kväll. Det är Hösthandlarkväll i lilla Oskarshamn, så det är öppet ända till 21.00, och jag hoppas att det kommer mycket folk så vi får jobba hårt! Men som sagt, plugga först!
Ha en fin fortsatt dag i det underbara höstvädret!
Kram♥

Så mycket man borde!

Publicerad 2011-09-28 22:48:12 i Vardagsliv,

Nöjd Buz på skogspromenix i höstvädret!
Så underbart fin häst jag/vi har...Det är klart att alla tycker så om sina
hästar, och tur är väl det!
Mitt hjärta♥
And off to work!


Hej hopp!
Dagen har inte bestått av mycket mer än stallet och jobbet. Vaknade vid 8 och gick ner till min kärlek, Buz!
Hon var lika nöjd och glad som alltid och ingen är då gladare än jag för det.. Skrittade bara en liten runda då jag efter en kort bit märkte att hon var lite ömsig i fötterna, och vände såklart tillbaka, ingen vill ju träna med skoskav om det inte går att göra något åt det? Men mycket myspyssel blev det iallafall!
Sen hem och gå en sväng med dogsen och in i duschen osv. för att göra sig redo för jobb! Började vid 14.00, tack älskade mormor för att du körde in mig♥ och där har vi dagens rubrik! "så myket man borde!" alltså: jag behöver plugga till mitt förbaskade körkort! Att jag inte får tummen ur och gör det ordentligt? Någon? Ge mig en spark därbak tack! Jag är ju egentligen så nära! Vad är felet? Visst, jag pluggar lite varje dag, men det är tydligen inte tillräckligt... det fastnar ju inte! Ååååh!!!! Men... nog om det, varför klagar jag när jag sitter här? Kunde ju läst ett par sidor i stället? Jaja, nu SKA jag plugga! :)
Sov gott!
Kram

Vilken härlig da'...

Publicerad 2011-09-27 18:28:33 i Vardagsliv,

En sån där perfekt höstdag...
när allt blir så vackert...
särskillt när solen skiner...
Mammas krans som hon gjorde igår, så fin...
Lilla planteringshörnan som pryder en del av trädgården...
Vad passar inte in i höstens tid om inte lite småpumpor?
Mammas krans får sitta på dörren som används mest, för den är mycket
sevärd:)
God kväll Tisdag!
Idag har varit en såndär härlig dag, när jag gjort det jag känner för. Vaknade strax innan 9 och skyndade upp för att slänga i mig lite frulle. Kaffe på morgonen är viktigt! (Annars blir jag inte människa, och det är inte roligt att tass med mig då vill jag lova!) Gick ner till hästarna för att rida, fixa och dona. Gjorde klart allt innan jag tog in yrvädrena som jag skulle rida, min Buz och syrrans Muskur. Solen sken och det var sådär lagom varmt för att rida. Buz pinnade på som vanligt och det gick som nästan alltid, bra. Muskur har jag inte ridit så mycket, lite ovant att rida islandshäst när man bara rider stor häst i vanliga fall. Men det gick bra det också. Kom hem runt 13-tiden och petade i mig lite lunch. Slet fram en bunt med höstinspirerade tidnignar från förra året och tittade igenom, tog även fram lite julinspirerade tidninigar också, liiite tidigt kankse, men jag kunde inte låta bli. Jag längtar till jul-myset nu! Ordentligt mycket! Kan inte hjälpa det, men så är det... Pappa höll på att tuppa av när jag sa att jag ville ha tomtegröt snart... Stackars pappa... en jul-tokig fru och en, om inte mer, jul-tokig dotter...
Iallafall...
När jag satt mitt i julhögen så kom mamma och syrran hem. Mamma tog med mig ut på en promenix med Moa i skogen, härligt! Skogen i mitt hjärta! Och nu tänkte jag krypa upp i soffan med en varm kopp te (med julkryddor...kan inte hålla mig längre!!!) och plugga lite körkortsteori...
Ha en mysig höstkväll♥
Kram

Synd att jag inte har mitt hus än!

Publicerad 2011-09-26 23:51:06 i Inredning,

Höstkrans i form av grå mossa, rosa ljung och en svart rosett...
Den trassliga kransen i sin helhet...
Hittade såklart en massa annat fint, men de här underbara rostiga värme-
ljuslyktonrna, för 35 kr styck,  fick följa med hem...

Måndagen är avklarad!
Sitter nu och tänker att jag borde sova, men vill bara titta in här först och visa kransen som jag gjort.
Idag har jag varit väldigt duktig måste jag säga! Jag har dammsugit, tagit hand om köket, tvättat, pluggat och varit i stallet. Bakat har jag också gjort, en enkel och lätt ihopsvängd "Tuppkaka", mycket god, ungefär som en "vit" kladdkaka.
Och som det syns på bilderna så har jag använt av min kreativa sida (som egentligen inte är så överdrivet kreativ, men endå, det är ju tanken som räknas) och gjort en höstkrans. Följde med mamma och några fler bruttor till en blomsteraffär i Oskarshamn som hade kvällsöppet för oss så vi fick göra höstkransar. Jätteroligt och jättemysigt! Alla var så duktiga och det gjordes många fina kransar. Min blev inte den vackraste men den speglar mig ganska bra: Enkel och lite yvig... Synd bara att jag inte bor i mitt hus än så den kunde fått hänga på min dörr, jag får vara nöjd med att den pryder ena dörren här hos mamma och pappa så får jag göra en vinterkrans att hänga på min, sen i december när jag flyttat in. Åh vad jag längtar!!!
Nattinatti!
Kram

Nu var det dags igen!

Publicerad 2011-09-25 23:18:39 i Vardagsliv,

Pigtittaren som jag lånat av mamma, står på skrivbordet, perfekt!
Skrivbordet som står ut mot fönstret...
Del av garderoben och en liten hörna med lull-lull...
Den vitmålade herrbetjänten får stå vid fotändan av sängen.
Min brudkista som jag fick av gammelmorfar och gammelmormor när
jag döptes får agera nattduksbord.
Min älskade säng...finns det något bättre än ens egen säng?

God kväll söndag!
Lite uppdateringar sen sommaren, har ju inte varit här på väldigt länge och det har sina förklaringar, men jag har saknat bloggandet lite och tänkte nu slå slag i saken och börja igen!
Jag är numera "ensamstående" eller singel... Jag har flyttat hem till mamma och pappa och till flickrummet igen. Fast till syrrans rum eftersom mamma och pappa tog mitt när jag flyttade till Fredrik, och syrran flyttade in i deras gamla rum och då var hennes kvar och ledigt till mig. Det var inte det roligaste rummet när jag övertog det, svarta och vita väggar och bara dystert, jag som älskar ljusa färger! Så jag har målat om det i en färg som heter "Provance" tror jag, lite beigh-vit-rosa" lite beroende på var det är för ljus runtomkring. Det fattas lite tavlor på väggarna och taklampan ska bytas ut. Annars är det tipptopp att bo i det här rummet måste jag säga!
Men jag blir troligen inte kvar här länge till, om allt går enligt planerna så ska jag flytta till ett hus bara några kilometer ifrån där mamma och pappa bor. Perfekt! Nära till päronen och hästen osv. Men innan jag flyttar så måste jag ha ett kärkort och det är det som står först på checklistan!
Så huset är det som jag ser fram emot nu!
Veckan har varit en bra sådan. Är på banan och trivs rätt bra med tillvaron. Måndag och tisdag bestod mest av plugg och hästar, onsdag jobbade jag halva dan och kvällen spenderades med Lina och Agneta, mina favvobrudar♥ Det var hålligång från 20.30 till 05.30 på torsdagsmorgonen, sen sov Lina och jag till 9.30, gick upp och åkte sen med mormor till Kalmaritet! Inte illa va?!? Inhandlade två tavlor och ett par vinterstövlar, nöjd! Kvällen spenderades hos E, sen jobb i fredags, stall, god middag med mamma och pappa, sen till E, och lördagen innehöll snabbstärning av huset, fika i Berga på Cafe' tre århundraden med mamma. Sen stall och middag med familjen, och sen till E igen. Idag blev det sovmorgon och en tur till en jättefin sjö, ett ställe som jag inte hade en aning om att det fanns, mitt ute i skogen, så lugnt, fridfullt och vindstilla. Det enda som hördes var lite fågelkvitter och fiskar som bubblade ibland. Vad är bättre än att ligga på rygg på en brygga och blunda, temperaturen är precis lagom, inte för varmt och inte för kallt, lyssna på naturen, till och med små ettriga myggor som rurrar blir ett härligt ljud. Vad är bättre?
Iallafall...
Nu ska jag försöka hålla i det här med bloggandet:)
Nattinatti
Kram♥

Om

Min profilbild

Vardagsliv med Amanda!

Hej! Kul att Du hittade hit! Här får Du följa mitt vardagsliv som mestadels innehåller hästen, familjen, jobb och inredning. Jag är för det mesta glad och ser på livet med positiv blick! Hope you like it:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela